Τζον Γκαλιάνο: Φαντασία και πρωτοτυπία από τον οίκο μόδας Maison Margiela

Ενίσχυσε τα σχέδια με τις δημιουργίες της μακιγιέζ Πατ ΜακΓκράθ και τα δημιουργικά χτενίσματα του Γιουτζέιν Σουλεϊμάν.

Για τον γαλλικό πολυτελή οίκο μόδας Maison Margiela, ένα ντεφιλέ δεν είναι ποτέ μία βαρετή υπόθεση. Η πρωτοπορία και η εφευρετικότητα δεν περιορίζεται μόνο στο στυλ και τις φόρμες των ρούχων, αλλά επεκτείνεται στα αξεσουάρ, τα χτενίσματα και το μακιγιάζ.

Παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή του, Φθινόπωρο 2017 - Χειμώνας 2018, για λογαριασμό του οίκου, ο Τζον Γκαλιάνο ενίσχυσε τα σχέδια του με τις δημιουργίες της μακιγιέζ Πατ ΜακΓκράθ και τα δημιουργικά χτενίσματα του Γιουτζέιν Σουλεϊμάν.

Η ΜακΓκράθ έδωσε ιδιαίτερη προσοχή ώστε κάθε μοντέλο να έχει μία μοναδική εμφάνιση. Στην αρχή τα μοντέλα εμφανίστηκαν με λευκά φρύδια, λαμπερό δέρμα και ένα ίχνος λευκής σκιάς στα μάτια. Αλλά όσο το σόου προχωρούσε, τα βλέμματα γίνονταν όλο και πιο περίπλοκα, ενισχυμένα με γραφικά σχήματα και φωτεινά χρώματα στα μάτια.

Όπως και κατά την παρουσίαση της ανοιξιάτικης συλλογής του οίκου, η ΜακΓκράθ έδωσε την καλλιτεχνική προοπτική του μακιγιάζ, προσθέτοντας πούπουλα στις βλεφαρίδες και δίνοντας ένα εντυπωσιακό 3D αποτέλεσμα.

Για τα μαλλιά, ο Σουλεϊμάν επέλεξε περίτεχνα κομμάτια και αξεσουάρ. Μερικά από τα μοντέλα εμφανίστηκαν με λείο στυλ μαλλιών στολισμένα με φτερά παγωνιού που προεξείχαν τυχαία. Άλλα μοντέλα φορούσαν λαμπερά ασημένια κλιπ σε όλο το κεφάλι, δίνοντας μία αίσθηση ότι το κεφάλι είχε γύρω του έναν κύλινδρο.

Ο Σουλεϊμάν συχνά χρησιμοποιεί υφάσματα και κλωστές στα μαλλιά δημιουργώντας περίτεχνες πλεξούδες.

Αλλά το πιο αξιοσημείωτο την παρουσίασης δεν ήταν το μακιγιάζ και οι δημιουργίες στα μαλλιά, ήταν η μετατροπή της τσάντας Margiela 5AC σε καπέλο, από τον στυλίστα που επιμελήθηκε το σόου, Αλέξι Ρος. Έτσι, δύο από τα μοντέλα εμφανίστηκαν να «φορούν» την τσάντα ανοιχτή στο κεφάλι τους σαν καπέλο, κρατώντας το λουρί που κρέμονταν μπροστά από τα πρόσωπά τους.