Τα πιο ενημερωμένα βεστιάρια της Αθήνας

Έξι προτάσεις για να προμηθευτείτε το πιο εντυπωσιακό αποκριάτικο κοστούμι

Είστε καλεσμένοι σε πάρτι μασκέ και δεν ξέρετε από πού να προμηθευτείτε την κατάλληλη αποκριάτικη στολή που να ανταποκρίνεται στο concept και τη θεματική του event;

Παρακάτω θα βρείτε έξι από τα πιο ενημερωμένα και φημισμένα βεστιάρια στην Αθήνα, τα οποία διαθέτουν πληθώρα επιλογών για να διαλέξετε το κοστούμι που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες σας.

Κι αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα σε τι θέλετε να μεταμφιεστείτε, πάρτε μια ιδέα από τα παρακάτω και ίσως καταλήξετε κάπου!

Χειροποίητα κοστούμια

  • Μαγέψτε

Το βεστιάριο Μαγέψτε στο Κολωνάκι λειτουργεί από το 1993 και ξεχωρίζει στην κατηγορία του, γιατί εδώ όλες οι αποκριάτικες στολές είναι χειροποίητες και παράγονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στη βιοτεχνία του στο Παγκράτι.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υφασμάτων που χρησιμοποιούνται (ως επί το πλείστον βελούδα, δαντέλες και ταφτάδες) καθώς και στην καθαριότητα των στολών. Στα συν η μεγάλη γκάμα σε σχέδια και χρώματα αυθεντικών, χειροποίητων, βενετσιάνικων μασκών (τόσο για ενοικίαση όσο και για πώληση) καθώς και σε περούκες εισαγωγής.

Εδώ θα βρείτε μεγάλη γκάμα σε στολές για κόμηδες, μαρκησίες καθώς και κοστούμια εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα.

Οι στολές διατίθενται μόνο προς ενοικίαση, με τις περισσότερες από αυτές να κυμαίνονται μεταξύ €40-45.

Τιμές: Από €25/ ενοικίαση για 3 ημέρες.

Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 10.00-21.00, Σάββατο: 10.00-19.00
Σπευσίπου 26-28, Κολωνάκι, τηλ. 210 7294566, www.magepste.gr, fb page: Magepste

Στολές εποχής

  • Troc

Το πρώτο μαγαζί που λειτούργησε στην πόλη και εισήγαγε τη φιλοσοφία και το concept του vintage shop. Ο λόγος για το Troc, στην Πλατεία Μαβίλη, που λειτουργεί από το 1979 και αποτελεί αυθεντία στο χώρο.

Για τις Απόκριες, εδώ θα βρείτε ίσως τις πιο ιδιαίτερες στολές, οι οποίες θα σας κάνουν σίγουρα να ξεχωρίσετε. Δανδής, ντόμινο, βασιλιάς ήλιος, σπανιόλα, τσάρλεστον, δόγης είναι κάποιες από τις επιλογές που έχετε.

Ωστόσο, αν θέλετε να τις προλάβετε καλό είναι να βιαστείτε καθώς όλες τους είναι one of a kind.

Τιμές: Από €25.

Πληροφορίες

Δημητρίου Σούτσου 39, τηλ. 210 6442520, fb page: TROC

Θεατρικά & κινηματογραφικά κοστούμια

  • Βεστιάριο

Σημείο αναφοράς για τους καρναβαλιστές της πόλης το Βεστιάριο, επί της Σωκράτους (πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών στην Ομόνοια) στο κέντρο της πόλης, αποτελεί πραγματικό αποκριάτικο παράδεισο. Αμέτρητα θεατρικά και κινηματογραφικά κοστούμια βρίσκονται στη διάθεσή σας για να επιλέξετε εκείνο που θα σας κάνει κλικ (αν τα καταφέρετε βέβαια, μέσα από τις τόσες επιλογές που έχετε μπροστά σας).

Τέλος, μπορείτε να ζητήσετε να σας ράψουν την στολή της αρεσκείας σας.

Η επιλογή σας εδώ είναι εγγυημένη, αν αναλογιστείτε ότι το Βεστιάριο αποτελεί αγαπημένη επιλογή για θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες. Τα κοστούμια διατίθενται μόνο προς ενοικίαση.

Τιμές: Από €10-15/ ενοικίαση 3 ημέρες.

Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 09.00-19.00, Σάββατο: 10.00-17.00
Σωκράτους 16, Αθήνα, τηλ. 210 5227906, fb page: Βεστιάριο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com