Jessica και Dustin, 1982

H Jessica Lange και ο Dustin Hoffman φωτογραφίζονται από τη Mary Ellen Mark κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Tootsie" στο Manhattan.

Η ταινία, η οποία το 2000 αναδείχθηκε ως η δεύτερη πιο κωμική ταινία όλων των εποχών από το American Film Institute, είχε κερδίσει δέκα υποψηφιότητες για Oscar ενώ η Jessica Lange βραβεύτηκε για την ερμηνεία της ως Julie Nichols με Oscar και Χρυσή Σφαίρα.

Ο Dustin Hoffman στη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στο American Film Institute ισχυρίστηκε ότι ο ρόλος της Dorothy Michaels που υποδύθηκε στην ταινία τον βοήθησε να καταλάβει τι σημαίνει για μια γυναίκα να μην είναι όμορφη και ελκυστική. Όπως είπε είχε ζητήσει από τους make-up artists να τον μεταμορφώσουν σε μια πολύ όμορφη γυναίκα. " Όταν είδα τον εαυτό μου στην οθόνη, σοκαρίστηκα γιατί δε μου φάνηκα ιδιαίτερα ελκυστική ως γυναίκα" και τότε γύρισε στη δημιουργική ομάδα της ταινίας και είπε "με κάνατε να μοιάζω με γυναίκα. Τώρα, κάντε με να μοιάζω με όμορφη γυναίκα! Γιατί θεωρούσα ότι εφόσον θα ενσάρκωνα μια γυναίκα, θα έπρεπε να είμαι όσο το δυνατόν πιο όμορφη". Η απάντηση που πήρε όμως ήταν ότι δε μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο και τότε όπως αποκάλυψε γύρισε κλαίγοντας στο σπίτι του και είπε στη γυναίκα του ότι παρά το γεγονός ότι ο χαρακτήρας της Dorothy έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν είναι από τις γυναίκες που θα προσέγγιζε σε ένα πάρτι καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις εμφανισιακά και εμφανώς συγκινημένος κατέληξε "υπάρχουν τόσες ενδιαφέρουσες γυναίκες που δεν είχα την εμπειρία να γνωρίσω σε αυτή τη ζωή επειδή έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου".