Η μπαλαρίνα Όντρεϊ Χέπμπορν

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ντίβες της μεγάλης οθόνης, αλλά και το απόλυτο σύμβολο της μόδας των δεκαετιών ’50 και ‘60, χάρη στο απαράμιλλο στυλ και την κομψότητά της. Κι όμως, η Όντρεϊ Χέπμπορν δεν έχει μείνει στην ιστορία μόνο για το υποκριτικό της ταλέντο και τη φινέτσα της, αλλά και για τις… πιρουέτες της.

Από το 1939 μέχρι και το 1945, φοίτησε στο Ωδείο του Άρνεμ, όπου και μυήθηκε στην τεχνική του κλασικού μπαλέτου. Ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή της, είχε καταφέρει να εξελιχθεί σε πολύ καλή μπαλαρίνα. Χόρευε, μάλιστα, μυστικά σε συγκεντρώσεις για να μαζέψει χρήματα για την ολλανδική αντίσταση, την περίοδο της γερμανικής εισβολής στην Ολλανδία. Όπως είχε η ίδια δηλώσει, χρόνια μετά, «το καλύτερο κοινό που είχα ποτέ δεν έκανε τον παραμικρό ήχο στο τέλος των παραστάσεών μου».

Μετά τον πόλεμο, η Χέπμπορν άφησε το Κονσερβατόριο του Άρνεμ και μετακόμισε στο Άμστερνταμ, όπου παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου με τη Σόνια Γκάσκελ. Το 1948, πήγε στο Λονδίνο και παρακολούθησε μαθήματα με την αναγνωρισμένη Μαρί Ράμπερτ. Όταν τη ρώτησε γαι το μέλλον της στο χορό, η Ράμπερτ τη διαβεβαίωσε πως αν εξακολουθούσε να δουλεύει σκληρά θα είχε μια θαυμάσια καριέρα, αλλά εξαιτίας του ύψους και της κακής διατροφής της κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν θα κατάφερνε να γίνει πρίμα μπαλαρίνα. Η Χέπμπορν εμπιστεύτηκε την κρίση της δασκάλας της και τότε ήταν που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, μια καριέρα στην οποία είχε τουλάχιστον μια ευκαιρία να πετύχει. Και πράγματι, πέτυχε!

Σημειώνεται πως η Όντρεϊ Χέπμπορν απεβίωσε, χτυπημένη από την επάρατη νόσο, στις 20 Ιανουαρίου του 1993 στο Τολοσενάζ της Ελβετίας, σε ηλικία 63 ετών.