Η ηθοποιός που πολέμησε τον καρκίνο του μαστού

Η αμερικανίδα ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, φωτογραφίζεται ενώ ακούει τις οδηγίες του σκηνοθέτη John Sturges σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας "By Love Possessed".

Η καριέρα της διήρκησε σχεδόν έξι δεκαετίες με πιο γνωστό ρόλο αυτόν της Miss Ellie Ewing στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Dallas". Ήρθε στο προσκήνιο το 1946 με την ερμηνεία της στην παραγωγή του Broadway "Deep Are The Roots", για την οποία κέρδισε αρκετά βραβεία, το 1947 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "The Long Night" και την επόμενη χρονιά κέρδισε μια υποψηφιότητα για Oscar Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "I Remember Mama".

Εμφανίστηκε στη σειρά Dallas από το 1978 έως το1990 και ήταν η μοναδική ηθοποιός από το cast που βραβεύτηκε με Emmy και Χρυσή Σφαίρα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 υπεβλήθη σε ριζική μαστεκτομή, μια εμπειρία που "ξαναέζησε" στη σειρά το 1979 με την ερμηνεία της να αποσπά το βραβείο Emmy ενώ τιμήθηκε και από την πρώην Πρώτη Κυρία Betty Ford, για τις προσπάθειες της για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.