Veronica Lake, 1942

H αμερικανίδα ηθοποιός φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "This Gun for Hire". Η Lake αγαπήθηκε ιδιαίτερα για την ερμηνεία της στην ταινία "Sullivan's Travels" και για τους femme fatale ρόλους της στις ταινίες με τον Alan Ladd κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘40. Επίσης, είναι γνωστή για το peek-a-boo χτένισμά της.

Τα ψυχολογικά προβλήματα και ο εθισμός της στο αλκοόλ έκαναν κακό στην καριέρα της και τη δεκαετία του '50 εμφανίστηκε μόνο σε μια ταινία κι έκανε κάποια guest στην τηλεόραση. Το 1966 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Footsteps In the Snow" και το 1970 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της με τίτλο "Veronica: The Autobiography of Veronica Lake", στην οποία μιλούσε για την καριέρα της, τους αποτυχημένους γάμους της, τον αλκοολισμό ενώ εκμυστηρευόταν πόσο άσχημα ένιωθε που δεν αφιέρωσε χρόνο στα παιδιά της. Με τα χρήματα από τις πωλήσεις γύρισε μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, τη "Flesh Feast", όπου εκεί εμφανίστηκε για τελευταία φορά. Το 1973 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 χρόνων από ηπατίτιδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Lake αποτέλεσε ένα από τα μοντέλα για τη δημιουργία του κινούμενου σχεδίου της Jessica Rabbit στην ταινία "Who Framed Roger Rabbit" το 1988.