Ξέρω τι κάνατε αυτό το καλοκαίρι!

Απλές συμβουλές για απώλεια βάρους

Αντί να κολυμπάτε (πληροφορία για το επόμενο καλοκαίρι: με 30 λεπτά κολύμβησης καίτε 260 θερμίδες) καθόσασταν στην ξαπλώστρα σας και απολαμβάνατε τα κοκτέιλ σας. Αποτέλεσμα; Επιστρέψατε στο γραφείο με 3 κιλά παραπάνω. Μην αγχώνεστε γιατί σας έχουμε τη λύση και η λύση δεν είναι η απεργία πείνας αλλά ούτε κάποια δίαιτα - αστραπή, που μόνο κακό στην υγεία σας θα έκανε. 

Δείτε, λοιπόν, αυτά τα παραπανίσια κιλά ως μια καλή ευκαιρία να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες φροντίζοντας την υγεία σας. Κάντε πράξη τις παρακάτω 6 συμβουλές και θα δείτε αποτελέσματα άμεσα.

1. Μην παραλείπετε να τρώτε πρωινό
Ακολουθώντας την παροιμία "νηστικό αρκούδι δε χορεύει", το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες μας. Επιπλέον, ένα υγιεινό γεύμα το πρωί θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον πειρασμό του σάντουιτς όταν το στομάχι σας αρχίζει να βρυχάται γύρω στις 11:00 π.μ.

2. Τρώτε 5 μικρά γεύματα
Πέντε μικρά γεύματα την ημέρα σας βοηθούν να διαχειρίζεστε  το αίσθημα της πείνας, να ρυθμίζετε τα επίπεδα του ζαχάρου και να πετύχετε έναν υψηλό μεταβολισμό. Ιδανικά σνακ είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί σε μικρές ποσότητες.

3.  Επιλέξτε τροφές με "καλά" λιπαρά
Τρόφιμα που περιέχουν "καλά" λιπαρά είναι κυρίως τα φυτικά όπως ελιές, δημητριακά, ξηροί καρποί ενώ "κακά" λιπαρά περιέχουν τα ζωικά. Δηλαδή το κρέας, το αυγό, το γάλα και όσα προϊόντα παράγονται από αυτά τα τρόφιμα (π.χ. αλλαντικά, μαγιονέζα, γιαούρτι).
Εξαιρέσεις: Ζωικά τρόφιμα με "καλά" λιπαρά  είναι τα ψάρια και τα πουλερικά (χωρίς την πέτσα ) και φυτικά με "κακά" λιπαρά είναι το λίπος του κακάο και το φοινικέλαιο. Τα λιπαρά αυτά τα χρησιμοποιεί πολύ η βιομηχανία τροφίμων στις σοκολάτες, στα τσιπς και σε άλλα σνακ.

4. Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα 
Μπορείτε να αντικαταστήσετε μερικά με πράσινο τσάι.

5. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας
Η σωματική άσκηση βοηθάει στην καύση των θερμίδων στην απώλεια βάρους αλλά κυρίως την υγεία σας. Ακόμη κι αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο, ανεβείτε σκάλες, περπατήστε, ασχοληθείτε με τις δουλειές του κήπου κλπ.

6. Μην τρώτε αργά το βράδυ
Προσπαθήστε το τελευταίο γεύμα σας να είναι δυο ώρες πριν πάτε για ύπνο.