3 τροφές που βοηθούν στη γονιμότητα και στη σύλληψη

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μια γυναίκα είναι να γίνει μητέρα. Όταν μια γυναίκα αποφασίσει πως είναι η ώρα να κάνει αυτό το σημαντικό βήμα στη ζωή της πρέπει να φροντίζει σωστά το σώμα και την υγεία της. Μάθετε 3 τροφές που βοηθούν στη γονιμότητα και τη σύλληψη.

Σπόροι κολοκύθας. Αυτές οι νόστιμες λιχουδιές έχουν μια αφθονία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου και της βιταμίνης Ε. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος στην αναπαραγωγή, και στη διατήρηση της καλής υγείας των ορμονών. Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό και μπορεί να προστατέψει τα ωάρια από βλάβες. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτούς τους σπόρους σε βάζα αεροστεγή μακριά από τη θερμότητα και το φως, προκειμένου να διατηρηθούν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και η βιταμίνη Ε αναλλοίωτα.

Λεμόνι. Για πάρα πολλούς αιώνες, το λεμόνι με νερό είναι μια από τις καλύτερες συνταγές γονιμότητας. Αυξάνει την ενυδάτωση και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες. Έχει υψηλά επίπεδα της βιταμίνης C, βοηθά στην προστασία των ωαρίων και των τοιχωμάτων της μήτρας καθώς και το σπέρμα από τις βλαβερές τοξίνες. Το οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια βοηθά την ισορροπία του οξέος να κρατηθεί σε αλκαλικά επίπεδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις γυναικείες ορμόνες, τις βοηθάει να λειτουργούν αποτελεσματικά και να εξασφαλίζουν ένα φιλόξενο έδαφος για το σπέρμα. Το λεμόνι, επίσης, βοηθάει την πέψη, ώστε να μπορείτε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σας.

Λιαστές ντομάτες. Τα αντιοξειδωτικά που έχουν οι λιαστές ντομάτες διαλύουν κυρίως το λίπος, αυτό σημαίνει ότι προστατεύουν τις λιπαρές περιοχές του σώματος, δηλαδή τα αναπαραγωγικά όργανα, τα ωάρια και το σπέρμα. Αυτή η μορφή ντομάτας περιέχει υψηλά επίπεδα λυκοπενίου, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει την ανδρική γονιμότητα, κυρίως το χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς