Μπουτάκια κοτόπουλου γιουβέτσι

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ :

4 τμχ κοτόπουλο μπούτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml κρασί κόκκινο
40 γρ. ντομάτα πελτέ
200 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
60 ml ΑΛΤΙΣ Παραδοσιακό
1 δαφνόφυλλο
1 τμχ κανέλλα ξύλο
1 γαρύφαλλο
1 τμχ bouquet garni (1 καρότο, ½ πράσσο, 1 κλαδάκι σέλερυ δεμένα μεταξύ τους)
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
320 γρ. κριθαράκι
40 γρ. μαργαρίνη
ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι
 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σωτάρουμε σε μέτρια - δυνατή φωτιά τα μπούτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τα μυρωδικά, το bouquet garni και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί στο 1/3.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τη ζάχαρη και 400 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο, καπακώνουμε, δίνουμε μια βράση και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για περίπου 60 λεπτά, συμπληρώνοτας υγρά αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε ζεστό τον υπόλοιπο ζωμό και ρίχνουμε το κριθαράκι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και τελειώνουμε το φαγητό ανακατεύοντας μέσα τη μαργαρίνη και 2 παγάκια, για να μη μας παραβράσει το κριθαράκι.
 
 
Άλτις Παραδοσιακό :
 
Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι, ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς στολίζουν τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.