Ριζότο σοκολάτας με βατόμουρα και φουντούκι

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ :

Ρύζι Arborio 200-250 γραμ.
Γάλα 750 γραμ.
Κρέμα γάλακτος 250 γραμ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 80 γραμ.
Κουβερτούρα 250 γραμ.
16 βατόμουρα
Μύρτιλα
80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα χονδροκομμένα
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε.
Βάζουμε σε πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το ρύζι (χωρίς να το ξεπλύνουμε) με το άλλο μισό γάλα και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για να μην κολλήσει κι αφού αποροφήσει όλα τα υγρά, προσθέτουμε λίγο- λίγο το υπόλοιπο ζεστό μίγμα γάλακτος και κρέμας, συνεχίζοντας το βράσιμο έως ότου βράσει το ρύζι και
αρχίσει να χυλώνει.

Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

Τέλος, προσθέτουμε τα βατόμουρα και τα μύρτιλα, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τα φουντούκια.
 

ΤΙΡ : Σε περίπτωση, που έχει σφίξει πολύ το ριζότο, αραιώστε το με λίγο χλιαρό γάλα.