Δημητριακά με μάνγκο και παπάγια

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 φλιτζάνια ολικής άλεσης δημητριακά
2/3 φλιτζάνι καρύδα σε νιφάδες
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι μικρό αποξηραμένα μάνγκο
1/2 φλιτζάνι μικρό αποξηραμένη παπάγια, ή ανανά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.

Τοποθετήστε τα δημητριακά, καρύδα, και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετήστε το μέλι, το λάδι και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ και ανακατώστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Περιχύνετε πάνω στο μείγμα των δημητριακών και ανακατεύουμε μέχρι να είναι καλά επικαλυμμένα.

Απλώστε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 έως 25 λεπτά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε το μάνγκο και παπάγια ή ανανά και ανακατώστε για να αναμειχτούν καλά τα υλικά. Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, να σπάσετε τα δημητριακά σε μικρές μάζες αν χρειαστεί, τότε αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr