Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο και αρακάς με μαστίχα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας : ½ ώρα
Χρόνος μαγειρέματος  : 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ :

Για 4 άτομα

1 – 1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι κομμένο σε κομμάτια (κατά προτίμηση με κόκκαλο)
100 ml ελαιόλαδο
Αλεύρι
3 φρέσκα κρεμμύδια
½ ξερό κρεμμύδι
200 ml λευκό κρασί
1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών (ή νερό)
4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
Αρακάς
Αλάτι
500 γρ Πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεπλένουμε καλά τα κομμάτια του αρνιού, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του αρνιού, τα τινάζουμε καλά για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα κομμάτια αρνιού και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Το διατηρούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού, και ύστερα προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με καπάκι ή με μια βρεγμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 1½ - 2 ώρες.

Σερβίρουμε με τον αρακά, αρωματισμένο με μαστίχα.