Χταποδοκεφτέδες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

Υλικά

1 κιλό χταπόδι πολτοποιημένο στο multi

200 γρ. ψωμί ψίχα μπαγιάτικο

100 m. Κόκκινο κρασί

2 κ.σ ξύδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Ρίγανη 

 

Για το τηγάνισμα

Αλεύρι

Ελαιόλαδο 

 

 

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το πολτοποιημένο χταπόδι να στραγγίξει για 30΄ σε σουρωτήρι.

  • Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και το ξύδι. Το στύβουμε καλά.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους χταποδοκεφτέδεςς και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά.

  • Πλάθουμε κεφτεδάκια , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

  • Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.