Καλαμάρι γεμιστό με σπανακόριζο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά

4 μεγάλα καλαμάρια

500 γρ. σπανάκι

150 γρ. ρύζι καρολίνα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Άνηθος ψιλοκομμένος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

8 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση   

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια.

  • Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ρύζι και το γυαλίζουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.

  • Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Πάνω από κάθε καλαμάρι βάζουμε δύο ροδέλες φρέσκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

  • Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄. Στη συνέχει αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10΄.