Σπαγγέτι με πέστο αβοκάντο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄ 

 

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι

1 αβοκάντο

Χυμό από ½ λεμόνι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο

Βασιλικός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι 

 

 

 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με οδηγίες βρασμού του πακέτου. 

 

  • Στο multi βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Στη συνέχεια βάζουμε το αβοκάντο και αλάτι.

 

  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα περιχύνοντας με τη σάλτσα, βασιλικό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.