Γίδα κοκκινιστή για τα πολλά τα κρύα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 45΄

Χρόνος παρασκευής: 4 ώρες

 

Υλικά

2 κιλά γίδα κομμένη σε μερίδες

2 κ.σ. τοματοπελτές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι κρασί

Μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

1 στικ κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο  

 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γίδα να βράσει για 30΄. Σουρώνουμε και κρατάμε το κρέας.

  2. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και λίγο νερό.

  3. Αφήνουμε να βράσει σιγά – σιγά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  4. Σερβίρετε ζεστή και συνοδεύετε με μακαρόνια, πατάτες τηγανητές, ή ρύζι.