Σούπα κολοκύθα με μέλι

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30΄

 

Υλικά για 6 άτομα

1 μέτρια κολοκύθα

1 κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 κ.σ ζάχαρη καστανή

1 πρέζα κανέλα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κ.σ μέλι

2 φλυτζάνια ζωμό κότας

1 κ.σ. τζίντζερ σκόνη

 

 

Εκτέλεση

 

  1. Καθαρίζουμε τη κολοκύθα από τις ίνες και τα σπόρια. Τη κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει η ψίχα. Αφήνουμε να κρυώσει, παίρνουμε τη ψίχα και την αφήνουμε στην άκρη.

  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντερ και το κυδώνι. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 20΄. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ψίχα της κολοκύθας. Πολτοποιούμε με ένα μπίμερ και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στη φωτιά να πάρει μια βράση.

  3. Σερβίρουμε ζεστή.