Cheeseburger

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά για 4 άτομα

 
Για τα μπιφτέκια
 
½ κιλό κιμάς
 
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
 
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 
1 ντομάτα τριμμένη
 
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
 
1κ.σ. ξύδι
 
1κ.σ. ελαιόλαδο
 
Αλάτι, πιπέρι
 
Για τη sauce
 
200 γρ. μαγιονέζα
 
40 γρ. μουστάρδα ντιζόν με κόκκους
 
Αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
 
 
4 ψωμάκια για burger
 
4 φέτες τυρί του τόστ τσένταρ
 
 
 

Εκτέλεση

 
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε. 
 
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.
 
Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄. Τα διατηρούμε ζεστά, ώστε να μπορεί να λιώσει ελαφρά το τυρί μόλις το τοποθετήσουμε πάνω από το μπιφτέκι.
 
2. Ετοιμάζουμε τη sauce. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και τέλος προσθέτουμε το αγγουράκι.
 
3. Συναρμολογούμε τα cheeseburger. Στο κάτω μέρος από κάθε ψωμάκι (καθώς τα έχουμε κόψει στη μέση), τοποθετούμε ένα μπιφτέκι και από πάνω μια φέτα τυρί.
Στο πάνω μέρος από κάθε ψωμάκι, αλείφουμε τη sauce και τα συνδέουμε.
 
Σερβίρoυμε, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές.