Χοιρινή πανσέτα με σπιτική μπάρμπεκιου

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ 

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 2,5 ώρες

 

Υλικά για 4 άτομα

2 κ πανσέτα χοιρινή  άκοπη

2 κσ μέλι

1 κσ μουστάρδα

2 κσ ξύδι

2 κσ ελαιόλαδο

1 κσ ντομάτα πελτέ

πάπρικα

αλάτι, πιπέρι 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός  της πανσέτας. Κτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  3. Αλείφουμε πολύ καλά με το μείγμα τη χοιρινή πανσέτα παντού. Τυλίγουμε με λαδόκολλα, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς και 1,5 ώρα στους 150 βαθμούς.

  4. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.

Ψήνοντας σωστά το κρέας!