Κορμός με πτι-μπερ, σοκολάτα γάλακτος και ρούμι

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες 

 

Υλικά

400 γρ. πτι-μπερ σπασμένα

200 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

60 γρ. ρούμι

300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη κρέμα γάλατος. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και τη προσθέτουμε στη σοκολάτα, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνη μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Στρώνουμε με μεμβράνη μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.