Καραμελωμένα κρεμμύδια

Για περίπου 200 γρ. (1 φλιτζάνι) καραμελωμένα κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. κρεμμύδια κόκκινα
50 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
Αλάτι και πιπέρι
30 ml ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στη μέση και μετά σε κάθετες φέτες, πάχους 7 mm.

Σε ένα σκεύος ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να καραμελώσουν(περίπου 25 λεπτά).

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, και το ξύδι και μαγειρεύετε μέχρι να το απορροφήσει. Για πιο έντονη γλύκα, μπορείτε να πρσθέσετε μαζί με το ξύδι και μια κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη ή μέλι.

Λευτέρης Λαζάρου