Για “λουκουμαδένιες” τηγανιτές πατάτες

Από το Γιάννη Λιάκου 

Πατάτα!!! Τι πιο αγαπημένο υλικό!!! Ειδικά η τηγανιτή πατάτα, η οποία όμως έχει κάποια μυστικά για να γίνει... λουκουμαδένια!! 

  • Επιλέξτε την ιδανική για τηγάνι: Κύπρου-Αχαΐας-Πολύμυλου Κοζάνης-Ποικιλία Σπούντα, άσπρη, μετρίου μεγέθους. 
  • Καθαρίστε και κόψτε σε μέγεθος της αρεσκείας σας,
  • Τοποθετήστε τις σε κρύο νερό, με φέτες λεμόνι και ξεκινήστε να ζεσταίνετε το λάδι, κατα προτίμηση ένα πολύ καλό ηλιέλαιο.
  • Στραγγίξτε και, όταν το λάδι φτάσει σε μέτρια θερμοκρασία, ρίξτε τις πατάτες μέσα
  • Σιγά-σιγά δυναμώνετε τη φωτιά. Έτσι, η πατάτα μέσα δεν θα είναι ωμή και στο τελικό στάδιο θα έχει γίνει τραγανή και χρυσαφένια. 
  • Πάντα καλό απορροφητικό χαρτί και θαλασσινό αλάτι. Προσωπικά, μου αρέσει να αρωματίζω με θρούμπι ή να τρίβω μια καλή φέτα από πάνω!

Ο Γιάννης Λιάκου είναι σεφ στο Ούζομπαρ