Για άρωμα στο φαγητό: Φτιάξτε το δικό σας ελαιόλαδο με μυρωδικά!

Από το Γιάννη Λιάκου 

Δώστε γεύση και άρωμα στο τραπέζι σας φτιάχνοντας το δικό σας αρωματικό ελαιόλαδο.

Βάλτε 1 κιλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 100 γραμμάρια από το αγαπημένο σας μυρωδικό: σκόρδο, βασιλικό, δεντρολίβανο, τσίλι ή μπούκοβο και βάλτε στη φωτιά να βράσει στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, για 1 ώρα.

Αφαιρέστε τα αρωματικά και σουρώστε το λάδι και θα έχετε ένα αρωματικό ελαιόλαδο ιδανικό για σαλάτες, ριζότο αλλά και μαγειρευτά. 

Ο Γιάννης Λιάκου είναι σεφ στο Ούζομπαρ