Πώς καταλαβαίνουμε ότι το ψάρι είναι φρέσκο και tips ψησίματος

Τι ψάρι να επιλέξεις, πώς να το προετοιμάσεις και πώς να το φτιάξεις ως έμπειρος ψήστης

Το ψήσιμο του ψαριού θέλει μαεστρία και μεράκι. Δεν είναι από τις πιο εύκολες μαγειρικές διαδικασίες, ωστόσο όταν αυτό γίνει επιτυχημένα, το αποτέλεσμα ανταμείβει γευστικά και με το παραπάνω, ακόμη και τους πιο δύσπιστους.

Η πείρα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που εγγυώνται επιτυχημένα αποτελέσματα, ωστόσο μέχρι να την αποκτήσετε ακολουθήστε τις συμβουλές του κυρίου Ιουλιανού Ηλιάδη, ιδιοκτήτη του Fish Point στο Παγκράτι (Αρχιμήδους 8, τηλ. 210 7565321, www.fishpoint.gr, fb page: Fish Point), ιχθυοπαντοπωλείου, που μάλιστα συνδυάζει στον ίδιο χώρο εστιατόριο και sushi bar.

Με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του εμπορίου και της παραγωγής ψαριών μας δίνει έξυπνα και βασικά tips από το πώς να ξεχωρίζουμε το φρέσκο ψάρι και πώς να το ψήνουμε μέχρι το τί πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί σωστά.

Πώς να διακρίνετε ένα φρέσκο ψάρι

  • Για να είστε σίγουροι ότι το ψάρι της επιλογής σας είναι φρέσκο θα πρέπει να έχετε υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους. Για παράδειγμα για να είστε βέβαιοι ότι κάνατε την σωστή επιλογή θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι η σάρκα του ψαριού είναι γερή, όταν δηλαδή την πιέσετε θα πρέπει να επανέλθει άμεσα στην πρότερη κατάσταση πριν εφαρμόσετε την πίεση σε αυτό. Με λίγα λόγια δεν έχει χαθεί η ελαστικότητά του.
  • Τα λαμπερά μάτια αλλά και η χαρακτηριστική γυαλάδα ολόκληρου του σώματος, γενικότερα, συγκαταλέγονται σε εκείνα τα χαρακτηριστικά του ψαριού, που αποδεικνύουν την φρεσκάδα του, επίσης.

Μάθετε πώς να προετοιμάσετε και ψήσετε σωστά το ψάρι στο σπίτι στο www.greekguide.com