Ο ειδικός στο κρέας Τάσος Αγγελής μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για ψήσιμο στο σπίτι

Τι κρέας να επιλέξετε, πώς να το προετοιμάσετε, πώς να το ψήσετε και πώς να το σερβίρετε σωστά

Με πολύχρονη παρουσία στο χώρο των κρεάτων, ο Τάσος Αγγελής, τρίτη γενιά ιδιοκτητών, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την παραδοσιακή ενασχόληση της οικογένειας με το εμπόριο κρεάτων. Ανοίγοντας το άρτι αφιχθέν Aggelis Meatworks, επί της Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, κατάφερε να κάνει την διαφορά και να συστήσει το κοινό της ευρύτερης περιοχής των νοτίων προαστίων στην έννοια του ποιοτικού κρέατος.

Όλα τα κρέατα είναι υψηλής ποιότητας, ενώ προέρχονται από επιλεγμένες, οικογενειακές φάρμες Ελλήνων παραγωγών από το Γεφυρούδι Σερρών και σφάζονται σε ολοκαίνουριο σφαγείο στην Ηράκλεια. Βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του Aggelis Meatworks είναι η εξειδικευμένη κοπή κρεάτων, η οποία πραγματοποιείται πάντα μπροστά σας την ώρα της παραγγελίας σας.

Ο Τάσος Αγγελής, η ψυχή και το πρόσωπο του νέου αυτού project, θα σας δώσει κάθε πληροφορία που θα χρειαστείτε αναφορικά με το σωστό κρέας, ενώ μην διστάσετε να του ζητήσετε και κάποια από τις φανταστικές συνταγές του ή έξυπνα tips μαγειρέματος. Όπως αυτά που μας δίνει παρακάτω έτσι ώστε να γίνουμε οι τέλειοι ψήστες για τη σημερινή βραδιά.

Τι κρέατα να ψωνίσετε:

«Η Τσικνοπέμπτη είναι μια παραδοσιακή γιορτή ψησίματος κρέατος», όπως μας αναφέρει ο Τάσος Αγγελής, γι' αυτό και για τη σημερινή βραδιά προτείνει παραδοσιακά και απλά προϊόντα.

Μοσχάρι: μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με κόκαλο και λίγο παχάκι, κεμπάπ (80% μοσχάρι & 20% πρόβατο), λουκάνικα, μπιφτέκι

Χοιρινό: σουβλάκι, πανσέτα, γύρο, τηγανιά, μαριναρισμένο σουβλάκι, λουκάνικα (δικής τους παραγωγής)

Αρνί: κλασικά παϊδάκια & παϊδάκια προβατίνας

Κοτόπουλο: μπιφτέκι, τηγανιά, γύρο, μπιφτέκι γαλοπούλας και κοτόπουλου fitness (για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους), μαριναρισμένο σουβλάκι

*Όσοι έχετε παιδιά μπορείτε να τα δελεάσετε με τα μπιφτέκια σε παγωτό ξυλάκι καθώς και τα ταρτάκια, έξυπνα και παιχνιδιάρικα παρασκευάσματα που ετοιμάζουν οι ίδιοι. Επίσης, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε τις εξαιρετικές πίτες του Aggelis Meatworks (ολικής, μαύρες, κανονικές).

Προετοιμασία πριν το ψήσιμο

• Το κρέας θα πρέπει να έχει λίγο λίπος για να είναι μαλακό και νόστιμο (τα κρέατα που θα βρείτε στο Aggelis Meatworks τρέφονται με φυσικές τροφές και έτσι διαθέτουν το απαραίτητο λιπάκι, ενώ δεν έχουν καθόλου συντηρητικά και φάρμακα).
• Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο μισή ώρα με τρία τέταρτα πριν το ψήσιμο, έτσι ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
• Όσοι ψήσετε σε κάρβουνα έχε υπόψη ότι για να τοποθετήσετε το κρέας στη σχάρα θα πρέπει τα κάρβουνα να έχουν κάψει καλά προηγουμένως και να έχουν αποκτήσει ένα λευκό χρώμα έτσι ώστε να μην βγάλουν τις μυρωδιές τους στο κρέας. Αν επιλέξετε γκριλιέρα ή τηγάνι προθερμάνετε πολύ καλά, ενώ όσοι προτιμήσετε τον φούρνο ανάψτε τον 5 λεπτά νωρίτερα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com