Φέτα στο πήλινο, σκεπασμένη με ζύμη

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για 4 μερίδες

Προετοιμασία : 5 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ :

4 φέτες τυρί φέτα
8 ντοματάκια κομμένα στη μέση
8 ελιές χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες στη μέση
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη & μπούκοβο
4 κομμάτια ζύμης κουρού, 12 εκ. Χ 12 εκ., να σκεπάζει το πήλινο
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.σ. σουσάμι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-190 C.
 
Σε 4 πυρίμαχα σκεύη βάζετε το τυρί και μοιράζετε τα υπόλοιπα υλικά.
 
Βρέχετε το χείλος από τα σκεύη με νερό.
 
Σκεπάζετε με τη ζύμη και αλείφετε την επιφάνειά της με το αυγό.
 
Πασπαλίζετε με το σουσάμι.
 
Ψήνετε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.
 
Σερβίρετε πάνω σε ένα άλλο πιάτο για να είναι εύκολο το σερβίρισμα.