Μανιτάρια γεμιστά με αρωματική κρούστα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα ή ανθότυρο)
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ψωμί του τοστ
4 κ.σ. παρμεζάνα
1 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.γ. βασιλικός
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
Αλάτι - πιπέρι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
 
Φτιάχνουμε μια αρωματική κρούστα, βάζοντας το ψωμί του τοστ, τα αρωματικά και τη μισή παρμεζάνα σε ένα μπλεντεράκι.
 
Αλείφουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά.
 
Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί σε χοντρά κομμάτια πάνω στα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με την αρωματική κρούστα, την πιπεριά και την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα επιστρέφουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα.