Carbonara με αυγό

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους του 1 x 1,5 cm (εναλλακτικά 8-10 φέτες μπέικον)
80 ml καλό ξηρό κρασί
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σωτάρουμε στο ελαιόλαδο την πανσέτα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανή.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί σχεδόν όλο.

Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά.

Παράλληλα, έχουμε βάλει νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε καλά και ρίχνουμε τα σπαγγέτι. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε, αφού κρατήσουμε περίπου 200 ml από το νερό του βρασίματος.

Επιστέφουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα την πανσέτα και λίγο από το νερό του βρασίματος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, επιστρέφουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει, προσοχή όμως να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία και ψηθούν τα αυγά.

Μοιράζουμε σε 4 πιάτα.