Caprese με αβοκάντο και μοτσαρέλα

Ιταλική πανδαισία στο πιάτο σας με απλά υλικά

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 ντομάτες
1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε φέτες
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξίδι βαλσμάμικο

Εκτέλεση

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι με ένα μαχαίρι. Βγάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο με το κουτάλι και το κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες, όπως και την μοτσαρέλα.

Τοποθετούμε στο πιάτο μία φέτα μοτσαρέλα μία φέτα ντομάτα και μια φέτα αβοκάντο. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.

Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με ξίδι βλασάμικο.