Κριθαρότο κοτόπουλο

Από το Γιάννη Λιάκου

Παίρνουμε φιλετάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι και σβήνουμε με λευκό κρασί και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε 200γρ. κριθαράκι, μισό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, δύο σκελίδες ολόκληρου σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και 2-3 στήμονες από κρόκο Κοζάνης.

Όταν σοταριστεί πολύ καλά σβήνουμε με ένα γλυκό αρωματικό κρασί όπως ένα μοσχάτο Λήμνου ή ένα γλυκό σαμιώτικο.

Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από κοτόπουλο, κουκουνάρι και μαύρη σταφίδα. Προσθέτουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και σερβίρουμε με σκληρό τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.