Μεξικάνικες γεμιστές πίτες με κοτόπουλο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ :

Για 4 άτομα

8 τορτίγιες (μεξικάνικες λεπτές πιτούλες, που υπάρχουν σε όλα τα σουπερ μάρκετ)
1 γιαούρτι στραγγιστό (250 γρ)

4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε μακρόστενες λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά σε μακρόστενες λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε μακρόστενες λωρίδες
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
250 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
70 ml Worcestershire sauce

10 σταγόνες tabasco

αλάτι - πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με τις 4 κουταλιές λάδι για 4’, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το
κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2’.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη Worcestershire sauce και το tabasco. Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 5‘.

Βάζουμε τη γέμιση στραγγισμένη και το τυρί ανάμεσα σε 2 τορτίγιες.
Μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο αντικολλητικό, αλάδωτο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (το ζητούμενο είναι να ζεσταθεί η γέμιση και να λιώσει το τυρί).
Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με το γιαούρτι.