Στραπατσάδα με σύγκλινο, φέτα, πιπεριά και παξιμαδάκια

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά
Μερίδες:
4 άτομα

 

Υλικά

3 μεγάλες ώριμες τομάτες
5-6 αυγά
150 γρ σύγκλινο
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
80 γρ φέτα σκληρή
80 ml ελαιόλαδο
5-6 παξιμαδάκια κρίθινα
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις τομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά σπόρια τους. Σε ένα πλατύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σύγκλινο κομμένο σε κομμάτια για 1 λεπτό, προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 4-5 λεπτά στα υγρά τους, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ανά διαστήματα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη (μέχρι να μαγειρευτεί το αυγό).

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αποσύρουμε από τη φωτιά και τρίβουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο, πάνω στα κρίθινα παξιμαδάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια.

Για πιο πικάντικο, βάζουμε μαζί με τα αυγά και μια μικρή, καυτερή κόκκινη πιπεριά.

Μικρό μυστικό

Το κόλπο για να βγάλουμε εύκολα τη φλούδα από τις ντομάτες είναι να τις ρίξουμε προσεκτικά σε νερό, που βράζει, για 10 δευτερόλεπτα και αμέσως μετα να τις βάλουμε σε παγωμένο νερό. Η φλούδα πλέον θα βγαίνει με μια κίνηση.