Μαρκίζ σοκολάτας με σως βύσσινο

Φτιάξτε σπιτική σοκολατένια και παγωμένη μαρκίζ για όλη την οικογένεια με απλά υλικά

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για την Μαρκίζ

280 γραμμάρια γλυκόπικρή κουβερτούρα
¾ φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
4 ολόκληροι μεγάλοι κρόκοι αυγών
¼ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Για την σως βύσσινο

1 βάζο κομπόστα βύσσινο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φράουρ

Για την κομπόστα βύσσινο

½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
4 ποτήρια νερό
4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλλας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου

Εκτέλεση

Για την Μαρκίζ

Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 30εκ.-35εκ και την επενδύουμε με μεμβράνη εσωτερικά.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους που πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Ανακατέψτε την σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από τη φωτιά και κρατήστε τη ζεστή.

Χαμηλώστε τη φωτιά κάτω από το νερό και να κρατήστε το ζεστό. Θα το χρειαστείτε ξανά.

Σε ένα άλλο μέτριο μπολ, χτυπήστε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και την κοσκινισμένη σκόνη κακάο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ μέταλλο, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά τους κρόκους μαζί με 1/4 φλιτζάνι νερό, 1/4 φλιτζάνι βούτυρο και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη.

Ρυθμίστε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπήστε ελαφρά το μείγμα των αυγών συνεχώς μέχρι ένα θερμόμετρο καραμελών διαβάζει 80 βαθμούς Κελσίου, περίπου 5-6 λεπτά.

Αφαιρέστε το μείγμα των αυγών από πάνω από την κατσαρόλα και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ το μείγμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο και δροσερό, περίπου 5 λεπτά. Μαζί με το μείγμα των κρόκων ρίχνετε το μείγμα με το κακάο χτυπώντας το με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνετε την ζεστή σοκολάτα μαζί με την βανίλια.

Σε ένα ξεχωριστό καθαρό μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος έως μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί.

Με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ενώνετε το μείγμα σοκολάτας με την σαντιγί.

Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα και αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Σερβίρετε με την σως βύσσινο.

Για τη σως βύσσινο

Σε ένα κόσκινο στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Για την κομπόστα βύσσινο

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.

Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.

Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr