Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης και πορτοκάλι

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2-3 κλωστές κρόκου Κοζάνης
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Ένα θρεπτικό επιδόρπιο που μπορείτε να ετοιμάσετε στη στιγμή!

Βράζουμε το ρύζι με το νερό σε μέτρια φωτιά ώσπου να απορροφηθεί το νερό. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το γάλα στην άκρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον κρόκο Κοζάνης. Συνεχίζουμε να βράζουμε το ρύζι μας στο ανακατεύοντας συνεχώς.

Στο φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μείγμα στο ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου το μείγμα να αρχίσει να πήζει.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr