Πώς να φτιάξετε πασχαλινή κουλούρα

Υλικά

Για 6-8 άτομα

½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
ξύσμα απο ένα λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα
ζάχαρη για πασπάλισμα
½ κιλό αλεύρι
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι βούτυρο

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, το λικέρ και το γάλα.
Αφήνουμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια  σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε την κουλούρα στο σχέδιο που θέλουμε και την τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αλείφουμε την κουλούρα με αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τοπόθετούμε 2 με 3 κόκκινα αυγά σε όλη την κουλούρα και την βάζουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στις αντιστάσεις  για 45 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Διαβάστε περισσότερα στο sintagi.gr