Κρεμ καραμελέ χωρίς λακτόζη

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
12 κρόκοι αυγών
2 αυγά
Σμέουρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120 ° C στο αερόθερμο και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση. Βράζετε τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει μια βράση και μετά αφαιρέστε από την εστία.

Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι λιώνετε τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι κρύο νερό σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3 έως 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.

Δυναμώνετε την θερμοκρασία και ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση χωρίς ανακάτεμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία καραμέλα και αφαιρέστε από την εστία. Στη συνέχεια προσθέστε τα 2/3 από την καραμέλα στο χυμό πορτοκαλιού και ζεσταίνετε και βάζετε ξανά στην εστία για να βράση για ακόμη 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, χτυπάτε τους κρόκους και τα αυγά μαζί σε ένα μπολ και ρίξτε τους στη κατσαρόλα και ανακατεύετε πολύ γρήγορα για να μη μαγειρευτούν οι κρόκοι.

Προσεκτικά χύστε την καραμέλα σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ. Αφήστε λίγη ώρα να κρυώσει λίγο και συμπληρώστε το μείγμα πορτοκαλιού πάνω από την καραμέλα.

Μαγειρεύετε για 35 με 40 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη για 2 με 3 λεπτά να κρυώσει λίγο.

Τέλος ξεκολλάτε την κρέμα από τα τοιχώματα της φόρμας με ένα μαχαιράκι. Γυρίστε τις φόρμες πάνω σε πιάτο και χτυπήστε ελαφρά τη βάση και ξεφορμάρετε προσεκτικά. Σερβίρετε με σμέουρα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr