Φουντουκόπιτα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

 

 

Υλικά

500 γρ. φουντούκια χονδροαλεσμένα

400 γρ. ζάχαρη

8 αυγά

2 βανίλιες

1 κ.γ. κανέλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

400 γρ. αλεύρι

20 γρ. μπέικν πάουντερ

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

Για το σιρόπι

750 ml νερό

500 γρ.ζάχαρη

1 βανίλια 

 

 

 

 

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10΄και το αφήνουμε να κρυώσει.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκάλι.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα φουντούκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά.

  • Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

  • Μόλις ψηθεί χαράσσουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι.