Σουφλέ σοκολάτας σε 15΄

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 15΄

 

 

Υλικά για 6 άτομα

 

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. βούτυρο αγελάδας (τύπου lurpak)

80 γρ. ζάχαρη

3 αυγά (150 γρ. συνολικά)

50 γρ. αλεύρι

 

 

 

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας να πάρει μια βράση.

  2. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Μόλις βράσει η κρέμα με το βούτυρο περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε.

  3. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα με θερμοκρασία 200⁰C

  4. Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 κούπες για σουφλέ, περίπου 130 γρ. σε κάθε κούπα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200⁰C για 6-7 λεπτά έως ότου έχουν πάρει μια κρούστα από πάνω αλλά ακόμη υγρά μέσα.

  6. Σερβίρονται ζεστά.