Πανακότα με γρανίτα λεμόνι

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες 

 

Υλικά για 6 ποτήρια 

Για την πανακότα

900 ml κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

150 γρ. ζάχαρη

3 φύλλα ζελατίνης

 

Για τα τη γρανίτα λεμόνι 

300 γρ. λεμόνι

200 γρ νερό

300 γρ ζάχαρη

Ξύσμα από ένα λεμόνι

 

 

 

Εκτέλεση

 

  1. Φτιάξτε την πανακότα. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης ένα-ένα σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την καλά στραγγισμένη ζελατίνη. Μοιράστε το μείγμα σε 6 ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν για μια ώρα.

  2. Φτιάξε τη γρανίτα. Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και βράστε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάστε σε ένα μπολ και αφού κρυώσει τοποθετήστε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

  3. Ξύστε τη γρανίτα με ένα πιρούνι και βάλτε τις νιφάδες πάνω από τη κάθε πανακότα και σερβίρετε.