Ξεσκέπαστα κρεατοπιτάκια

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

 

Για 2 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας : 40 - 45 λεπτά 

 

ΥΛΙΚΑ : 

Μοσχαράκι γάλακτος με ανάμεικτες πιπεριές που μας έμεινε (από τη συνταγή του Σαββατοκύριακου)
2 φλιτζάνια τριμμένα τυριά (αλμυρά και γλυκά)
 
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Λίγο ελαιόλαδο 
 
 
Υλικά για το φύλλο :
 
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αβγό

200 γρ. γιαούρτι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

100 γρ. πικάντικο τυρί τριμμένο 

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Ανάβω το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Ετοιμάζω το φύλλο : ζυμώνω πολύ καλά όλα τα υλικά και ανοίγω το φύλλο με τον πλάστη σε μικρά, χοντρά πιτάκια.
Πασπαλίζω κάθε φύλλο, που ανοίγω, με αλεύρι για να μη σπάσει.
Βάζω τα πιτάκια σε ένα λαδωμένο ταψί, τα τρυπάω με ένα πιρούνι σε 2-3 σημεία, και τα ψήνω για 15 λεπτά περίπου.

 
Κόβω το μοσχαράκι με μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπωλ, ανακατεύω το μοσχαράκι με τις πιπεριές και τα τριμμένα τυριά.  
 
Βάζω λίγη γέμιση πάνω σε κάθε πιτάκι και ψήνω στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.

Τρίβω φρέσκο πιπέρι και σερβίρω αμέσως. 

 
Σημείωση :
Το φύλλο, που περίσσεψε, το βάζω στην κατάψυξη τυλιγμένο με μια μεμβράνη για να το χρησιμοποιήσω σε επόμενη πίτα.