Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με πατατάκια και ούζο

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Χρόνος παρασκευής : 50-55'

Για 5-6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ :

 

1500γρ. στρογγυλά πατατάκια

1 κοτόπουλο (περίπου 1300-1500γρ.) κομμένο σε μικρές μερίδες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτηράκι του κρασιού ούζο

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες

μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Καθαρίζω και τηγανίζω ελαφρώς τα πατατάκια (μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα). Βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σωτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το κοτόπουλο, αφήνω για 3-4 λεπτά ακόμα και σβήνω με το ούζο.

Βάζω στην κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Προσθέτω λίγο νερό και αφήνω το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά για να βράσει. Προσθέτω τα πατατάκια, αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.

Σερβίρω το κοτόπουλο σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μάραθο.