ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
150 γρ. ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/6 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
80 γρ αλεύρι
50 γρ. cornflour
1/8. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
Αλάτι Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σινουά (ιδανικά για μια μέρα στο ψυγείο). Τα στραγγίζουμε πολύ καλά στίβοντάς τα με τα χέρια μας και τα αναμιγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. (υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι , καθώς εξαρτάται από τα κολοκυθάκια και το πόσο έχουν στιφτεί).
Τηγανίζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή φριτέζα κόβοντας με ένα κουτάλι το οποίο πρώτα έχουμε βουτήξει στο καυτό λάδι.
Σερβίρουμε 4 κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού.
*Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Αναμιγνύουμε 500 γρ γιαούρτι με μισό αγγουράκι ψιλοκομμένο, 80 ml ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και 70 ml γάλα. Ανακατεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.