Κέικ με τις μπανάνες, που μας έχουν μείνει

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ :

225 γρ. αλεύρι, τύπου φαρινάπ

½ κ.γ. σκόνη κανέλα

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

160 γρ. ζάχαρη

100 γρ. σταφίδες

30 γρ. σπασμένα καρύδια

2 μεγάλα αυγά

450 γρ. ώριμες μπανάνες, από αυτές που μας έχουν ξεμείνει και έχουν μαυρίσει λίγο.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τα καρύδια, ανακατεύοντας.

Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τις πολτοποιημένες μπανάνες και, στη συνέχεια, τα ενσωματώνουμε απαλά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.

Σε μια βουτυρωμένη φόρμα, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ώστε να καλύψει τη βάση. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 °C, για 90 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.