Σπιτική ρώσικη σαλάτα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ :

1 στήθος κοτόπουλου
1 μέτρια πατάτα
50 γρ. αρακά
2 μέτρια καρότα
1 Πιπεριά Φλωρίνης
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού ξαρμυρισμένη κάπαρη
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
30 ml ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Αλάτι
Πιπέρι
Μαρούλι (προαιρετικά)
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο. Το μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό στο φούρνο στους 170°C για 30 – 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια λαχανικά (πατάτα και καρότα), καθώς και τον αρακά.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα βρασμένα λαχανικά, την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια, την κάπαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε εάν επιθυμούμε με κομμένο σε χοντρά κομμάτια μαρούλι.
 
 

Άλτις Απαλό :

Αρώματα χαμομηλιού, αγρών και μαντζουράνας δένονται αρμονικά με το φυσικό πλούτο της ελιάς. Η αίσθηση ώριμου καρπού και η γλυκύτητά του, αποδίδουν στο Άλτις Απαλό μια φίνα επίγευση. Είναι ιδανικό για φρέσκες πράσινες σαλάτες, για τάρτες λαχανικών, για συνταγές με θαλασσινά, ψαρικά, αλλά και για πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια, όπως κέικ λαδιού με φρούτα.