Left overs βασιλόπιτας με κρέμα ζαχαροπλαστικής

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

ΥΛΙΚΑ :

1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
40 γρ. corn flour
Βανίλια
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τη βανίλια, (ανακατεύουμε ελαφρώς για να μη μείνει στον πυθμένα η ζάχαρη και καεί) και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. (ΜΙΓΜΑ Ά)

Παράλληλα, σε ένα μπωλ, χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και, αφου ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και το κορν φλαουρ συνεχίζοντας το ανακατεμα. (ΜΙΓΜΑ ΄Β)

Στη συνέχεια, και αφού έρθει σε σημείο βρασμού το μίγμα Ά, προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος αυτού στο μίγμα 'Β, ανακατεύοντας γρήγορα με έναν αυγοδάρτη. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, που έχουμε το υπόλοιπο γάλα, τοποθετούμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κοχλάσει το μίγμα.

Αφαιρούμε αμέσως από την κατσαρόλα και απλώνουμε σε ένα ταψί, σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη, η οποία να έρχεται σε επαφή με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
 

Για τα ποτηράκια

Κόβουμε σε κομμάτια τη βασιλόπιτα, η οποία μας έχει περισσέψει, και βάζουμε από λίγα σε κάθε ποτηράκι. Τα ραντίζουμε με λίγο χλιαρό σιρόπι της επιλογής μας (είτε σκέτο νερό-ζάχαρη σε ίδια αναλογία, είτε αρωματισμένο με κάποιο λικέρ) και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γεμίσουν τα ποτηράκια.