Πιλάφι με κουκουνάρι και σταφίδες (Leftovers γαλοπούλας)

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ :

225 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
40 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. μείγμα κανέλλας, γαρίφαλου, μοσχοκάρυδου
375 γρ. ζωμός λαχανικών ζεστός
40 γρ. σταφίδες
2 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

ΠΙΛΑΦΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στο λάδι σοτάρω το κρεμμύδι και το ρύζι (αφού το έχω πλύνει πολύ καλά με κρύο νερό και στραγγίξει) και τα μπαχαρικά, το ζωμό, τις σταφίδες.

Καρυκεύω, χαμηλώνω, σκεπάζω και αφήνω να απορροφηθεί το υγρό (15 λεπτά περίπου).

Κατεβάζω, σκεπάζω με πετσέτα και καπάκι, και αφήνω ακόμη 15 λεπτά.

Σερβίρω με το κουκουνάρι και τον άνηθο.