Πιπεριές κέρατο γεμιστές με τυριά και φρέσκα βότανα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ :

6 πράσινες πιπεριές κέρατο
6 κόκκινες πιπεριές κέρατο
80 γρ. καπνιστό ρεγκάτο τριμμένο
80 γρ. κασέρι τριμμένο
80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 αποξηραμένο τσίλι
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Φύλλα από 3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κριθαροκούλουρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις πιπεριές. Κάνουμε μια σχισμή κατά μήκος της κάθε πιπεριάς και αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό τους. Παράλληλα, αναμιγνύουμε σε ένα μπόλ τα τυριά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, με το άνοιγμα τους να κοιτάει προς τα πάνω. Ραντίζουμε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.