Λευκή φασολάδα με πράσο, σπανάκι και μπέικον

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ :

300 γρ. φασόλια άσπρα ψιλά (μουλιασμένα τουλάχιστον για 12 ώρες)
3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3-4 πράσα κομμένα στη μέση και μετα σε φέτες 1 εκ.
350 γρ. σπανάκι καλά πλυμένο και στεγνωμένο
150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
2-3 κλωνάρια σέλερι κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες ½ εκ.
2-3 καρότα κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες ½ εκ.
80 ml λευκό κρασί
150 ml ελαιόλαδο
2 μικρά φύλλα δάφνης
3-4 κλωνάρια θυμάρι ή ½ κλωνάρι δενδρολίβανο
1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μουλιασμένα φασόλια σε άφθονο νερό για 40 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, χωρίς να τα κρυώσουμε. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το καρότο και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τα φασόλια, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι, το ζωμό, λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν τα φασόλια και να χυλώσει η σούπα.

Παράλληλα, σε ένα πλατύ τηγάνι, αχνίζουμε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Το αλατοπιπερώνουμε και το προσθέτουμε στη φασολάδα στα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος. Σε περίπτωση που
η σούπα δεν έχει χυλώσει όσο θα θέλαμε, πολτοποιούμε 100 γρ. σε ένα μπλεντεράκι, ρίχνουμε ξανα το μίγμα μέσα στη κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Το news.gr σας θυμίζει τις συνταγές, τις συμβουλές και τα μυστικά που εσείς αγαπήσατε! Για τις επόμενες μέρες οι πλέον διαβασμένες και αγαπημένες συνταγές και συμβουλές του news έρχονται ξανά στην επικαιρότητα!

Η συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου.