Λικέρ με κουκούτσια από βερίκοκα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος παρασκευής: 2 μήνες

 

 

Υλικά

80 κουκούτσια βερύκοκου

500 ml κονιάκ

500 γρ. ζάχαρη 

 

 

 

Διαδικασία:

  1. Μαζεύουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα, τα πλένουμε και τα αποθηκεύουμε σε ανοιχτό μπολ στο ψυγείο.

  2. Αφού συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό, σε μια γυάλα τοποθετούμε τα κουκούτσια, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να μπορούμε να σπάσουμε 5 από τα κουκούτσια και να ρίξουμε στη γυάλα τη ψίχα τους. Θα δώσουν ένα άρωμα πικραμύγδαλου.

  3. Τοποθετούμε τη γυάλα στον ήλιο και το αφήνουμε για περίπου δύο μήνες, ανακινώντας τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  4. Τέλος σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι.