Χταπόδι τουρσί

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30΄

 

Υλικά 

1 μεγάλο χταπόδι

300 ml ξύδι

300 ml κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

Θυμάρι φρέσκο

1 φύλλο δάφνης

Πιπέρι σε κόκκους

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει και να χάσει όλα τα υγρά του.

  • Προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

  • Το κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βάζο, προσθέτοντας τα μυρωδικά και καλύπτοντας καλά με ελαιόλαδο.

  • Καλό θα είναι να το αφήσουμε περίπου 15 μέρες πριν το καταναλώσουμε.